ABOUT THE ARTIST

Paul Deiters (1986) studeerde in 2009 ‘with honors’ af aan de Hogere School voor de Kunsten in Utrecht (Bachelor of Fine Art) in de richting Beeldhouwen. Momenteel is Paul bezig met de deeltijd opleiding ‘Beeldende Kunst en Vormgeving in Educatie’ aan de HKU in Utrecht.

Zijn gigantische (bewegende) installatie de ‘Proost Titaan’ van zes meter hoog volledig opgebouwd uit auto onderdelen staat sinds 2010 geexposeerd in Amsterdam bij ‘creatieve vrijhaven’ ROEST in Amsterdam aan het IJ. Paul heeft Films Gemaakt (Action Reaction 1 & 2) en in 2012 geexposeerd in Gallery Diem in Amsterdam met een oeuvre tentoonstelling. Als ‘sidestep’ heeft hij Longboards gecustomised voor Sharkfin.

Sinds 2015 maakt Paul kinetisch werk, met als eerste uit de serie ‘Genesis’:

”Het kinetische werk omvat een serie van bewegende objecten die wel of niet mechanisch worden voortgedreven en ieder met een eigen filosofie. De grenzen zoeken tussen magie en wetenschap. Kinetische Kunst haalt zijn kracht uit dingen die bewegen en dus ook wanneer ze ophouden te bewegen. Alles is mogelijk.. het object is nooit onfeilbaar en mag haperen.”