< prints | index | installations >

SCULPTURES

CORE ANTICS
Performance: 1 tot 5 min.

Alles heeft een kern. Een kern is vaak de herberger van energie en de locatie waar atomen het hardst vibreren in materie, de oorsprong van de energie en de veiligste plek in een object dan wel organisme. Alles daarbuiten is onstuimig, bloot en kwetsbaar. Hierbuiten manifesteert de rauwe energie van de kern zich in volle kracht. De chaos en de orde. Dat wat bijna niet is in te tomen wordt binnen perken gehouden door de kern.

THE GENESIS DEVICE
Performance: 1 tot 10 min.

De Kinetische luchttekening zit ergens tussen magie en wetenschap in. Het vertoont een onzeker bestaansrecht in de, veelal mechanische, motie. In het centrum roteren elementen ritmisch in tegengestelde richting en lijken daarmee een belangrijke functie te vervullen… De constructie van de tandwielen veroorzaken een strubbeling. Wat je ziet lijkt ieder moment op te kunnen houden, kapot te gaan of zelfs te exploderen van energie. Een onzekere energie die sterfelijk is in zijn onophoudelijke beweging. Hiermee refereert het aan de kwetsbaarheid van wetenschap en hoe kwetsbaar de wetenschap ons maakt. Zoals wij als mensen inmiddels niet meer zonder zaken als medische wetenschap kunnen, lijkt het werk te schreeuwen om hulp van buitenaf.

COSMIC CONDUCTOR
Performance: 1 tot 5 min.

Gebaseerd op het gevoel dat de wereld om ons heen altijd net iets harder loopt dan we denken aan te kunnen. De stress van het moderne leven vanaf het moment dat je jou eerste bewuste gedachte hebt, waar je constant achter de feiten aanloopt en zelfs als je net bij denkt te zijn komt er weer wat bij. Er is altijd wel wat te doen en het is de kunst om je er niet gek door te laten maken. Een mangelmolen tot aan de dood. Zodra dit instrument aangaat ontstaat er een rimpeling in het ruimte-tijd continuĂĽm en niets zal ooit nog hetzelfde zijn. De drie eenheid van bewegende elementen zoeken samen naar Harmonie. De installatie is omhoog gericht en stuurt met zijn opgevoerde krachten een boodschap recht naar het universum. Een activering of een roep om hulp?